Til topps i Norges største fylkesmesterskap for elev- og ungdomsbedrifter!

Vinner i kategorien Beste logo på ungdomstrinnet (Elevbedrift) er kåret av juryen fra Innovasjon Gardermoen
 

Marianita Hustveit, Axel Dybdahl, Eivind Bagh Christensen, Magnus Rennemo Løken, Christoffer Brandt og Ida Luke (foto: Ungt Entreprenørskap)


Vinner i kategorien Beste logo på ungdomstrinnet (Elevbedrift) er kåret av juryen fra Innovasjon Gardermoen, og juryens ledere Marianita Hustveit og Ida Luke Muggerud sier dette om vinneren: - Førsteplassen i denne kategorien går til en bedrift hvor logoen passer godt til elevbedriftens virksomhet og det er lett å forstå hva de selger. Elevene har argumentert godt for sin fargebruk grønn, for å gjøre fotballen idretten grønnere med BioGranulat. Elevene har en utfyllende forklaring for sine valg av elementer i logoen hvor de viser til designinspirasjon. Elementene i logoen er rene, logiske og gir harmoni – og bedriften er BioGranulat EB, fra Norges Realfagsungdomsskole (NRG-U) Bedriften forretningsidé EU har nylig bestemt at gummi-granulat skal forbys i hele Europa pga. dens negative effekter på naturen. Vår forretningsidé dreier seg om å finne et bærekraftig alternativ til gummi-granulat, sier bedriftens daglige leder Eivind Bagh Christensen (952 08 461) chreiv@nrg.no

Større enn noen gang Det årlige arrangementet er større enn noen gang når 256 ungdomsbedrifter og 148 elevbedrifter 28. februar deltok på Fylkesmesterskap i Akershus, hos Nova Spektrum på Lillestrøm – som er landets største entreprenørskapsfest for unge gründere! Det ble kåret vinnere i hele 25 kategorier. Én Elevbedrift og én Ungdomsbedrift tok de gjeveste prisene, og ble kåret til årets Beste Elevbedrift og Beste Ungdomsbedrift. De beste ungdomsbedriftene skal dessuten videre til Norgesmesterskapet 6. mai! Rekordmange 1 600 elever på videregående skoler og 2 200 fra ungdomsskolene i hele Akershus har drevet sine bedrifter dette skoleåret. I Fylkesmesterskapet deltar mange av dem og nær 190 jurymedlemmer fra regionens arbeids- og næringsliv, som gjennomfører 100-vis av intervjuer for å kåre vinnerne. 6 av ungdomsbedriftene skal dessuten få hver sin gullbillett til Norgesmesterskapet. Aller vinnerne vil bli presentert her (Elevbedrift) og (Ungdomsbedrift) etter hvert som de blir kåret om ettermiddagen 28. februar frem til kl. 18:00. Det skal kåres vinnere i hele 12 kategorier for ungdomsskoleelevene i Elevbedrift og i 13 for elevene i videregående utdanning i Ungdomsbedrift. Trener ferdighetene arbeidslivet etterspør -Bedriftsprogrammene er realistisk læring. Elevene praktiserer det de lærer, og skaper verdier gjennom å prøve og feile og selv finne løsninger på problemene og utfordringene de møter underveis. Jo mer elevene får bestemme selv, desto mer lærer de. Samtidig utvikler de kompetanse arbeidslivet etterspør. Slik skaper ungdommene en fremtid for seg selv sier Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Viken. Næringslivet heier frem ungdommen Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon og er avhengig av gode samarbeidspartnere for å kunne tilby programmene ute i skolen. –Det lokale næringslivet ser verdien av Elev- og Ungdomsbedrift i skolene og våre samarbeidspartnere er gode støttespillere.

Ungt Entreprenørskap bygger bro mellom skole og arbeidsliv, og gir ungdommene en reell smakebit på hva de møter i arbeidslivet. Innovatører trengs overalt, avslutter Petter. Pressekontakter Ønsker du å komme i kontakt med noen av bedriftene? Kontakt oss - vi tilrettelegger gjerne for media. John Obstfelder Pressekontakt Fylkesmesterskap Ungt Entreprenørskap Akershus 908 34 905 john@obstfelder.com Petter Skotland Daglig leder Ungt Entreprenørskap Akershus 901 92 256 petter.skotland@ue.no Ann-Christin Holtet Ansvarlig for elevbedrifter Ungt Entreprenørskap Akershus 418 06 182 ann.christin.holtet@ue.no Sajandan Rutthira Ansvarlig for ungdomsbedrifter Ungt Entreprenørskap Akershus 401 61 588 sajandan@ue.no Faktaboks Ungt Entreprenørskap: Innovatører trengs overalt! Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som jobber i hele landet, og i hele utdanningsløpet. Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv, og vi jobber sammen for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

I Norge når vi årlig ca. 120.000 elever og studenter, vi samarbeider med 10.000 lærere og 15.000 frivillige fra arbeids- og næringsliv og 30 000 unge gründere. Les mer om Ungt Entreprenørskap Ungdomsbedrift er ett av programmene som Ungt Entreprenørskap tilbyr videregående skole. Elevene får erfaring med å etablere, drive og avvikle sine egne ungdomsbedrifter gjennom ett skoleår. Ungdomsbedrift drives kun innenfor skolen og i samarbeid med lærer. Elevene lærer skolefag gjennom praksis, og hver Ungdomsbedrift har gjerne en mentor fra lokalt arbeids- og næringsliv. Hvert år gjennomfører ca. 12.000 elever Ungdomsbedrift. Dette utgjør 20 % av alle elever i videregående opplæring. Les mer om Ungdomsbedrift Elevbedrift er et program for ungdomstrinnet hvor elevene utvikler samarbeidsevner, kreativitet og initiativ gjennom etablering og drift av en Elevbedrift. Lærerne kobler arbeidet opp mot læringsmålene i ett eller flere fag i tillegg til tverrfaglige temaer. "98% av elevbedriftslærere anbefaler Elevbedrift til andre lærere!" (Kilde UE: Lærerevaluering 2020).


Pressemelding fra Ungt Entreprenørskap.