Pangstart for frokostmøte med Ullensaker Næringslivsforum

Forrige uke gikk første frokostmøte med Ullensaker Næringslivsforum av stabelen. Da tallet for påmeldte bikket 100 innså vi at vi måtte kaste oss rundt for å finne et større lokale. 

Vi fikk høre spennende innlegg fra ordfører i Ullensaker kommune, Ståle Lien Hansen, regiondirektør i NHO Viken Oslo, Vegard Einan, Daglig leder i MAPEI, Trond Hagerud, kommunedirektør Erling S. Kristiansen og 
avdelingsdirektør for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania, Heidi Åberg.
For oss i Innovasjon Gardermoen startet dagen 07.30. I GNIST kafè var kokkene i full sving med å forberede frokost, og det luktet herlig av nytrukken kaffe. Innovasjon Gardermoen-seilene ble slått opp, og cirka 120 (!) navnelapper lagt klare.

Allerede 07:45 ønsket vi de første gjestene velkommen. Ikke lenge etter var lokalet fylt opp av forventningsfulle gjester. Stemningen var til å ta og føle på. Litt over 08:30 startet samlingen med noen velkomstord og tanker om veien videre for Ullensaker Næringslivsforum fra daglig leder i Innovasjon Gardermoen, Remy Skogstrand.
Ordfører Ståle Lien Hansen fortalte videre om behovet for flere arbeidsplasser i Gardermoregionen og planene for Jessheim sentrum. Det er bare å glede seg til et sentrum med fine møteplasser, moderne arkitektur og mer plass til næring.

Ståle snakket også litt om hvorfor vi trenger et næringsforum i Ullensaker. Med 120 tilskuere i salen er det ingen tvil om at behovet er der. Til slutt er det bare å ta ordførerens oppfordring – Ring en venn og få flere til kommunen. Ikke minst, husk at de skal jobbe hos dere i næringslivet.Vegard Einan, regiondirektør i NHO Viken Oslo tok over mikrofonen. Han snakket om samarbeid og behovet for kompetanse i næringslivet i tiden fremover. Han understreket at det er viktig med samsvar mellom tilbud om utdanning og hvilken kompetanse næringslivet trenger. Einan viste oss tallet 41900. Dette er antallet arbeidstakere NHOs medlemsbedrifter kunne ansatt i 2023 (tallet er basert på totalt antall beboere i Ullensaker). Dessverre gjorde mangel på riktig kompetanse det vanskelig. De største bransjene i Ullensaker kommune er luftfart, service- og handel, reiseliv og byggbransjen. Så hvilken kompetanse er viktig for næringslivet her?Kommunedirektør Erling S. Kristiansen snakket videre om behovet for et høyskole/studiesenter i en region i vekst. Han viste til noen av de sakene det jobbes med nå slik som Avatarprosjektet for utvikling av barnesamtaler og planene om et samarbeidsorgan mellom kommunene i Follo, Nedre Romerike, Gardermoregionen og OsloMet.Trond Hagerud, Daglig leder i MAPEI fortalte om hva de skal tilby sine kunder og hvordan de har skapt et godt miljø på arbeidsplassen. Her kunne man ta med seg tips som å arrangere «klemmedag» og å dele ut kaffe og noe godt ved spesielle begivenheter. Godt fellesskap på arbeidsplassen er utrolig viktig – det handler om «VI».Heidi Åberg fra Høyskolen Kristiania avsluttet med et innlegg om deres studietilbud som omfatter alt fra enkeltemner til ph.d. Hun snakket også om deres stillingsportal og hvordan Kristiania samarbeider med arbeidslivet. Åberg kunne fortelle at det allerede neste år er 400 studenter som er ferdig utdannet innen AI som er klare til å ta arbeidslivet med storm.
Neste frokostmøte i Ullensaker Næringslivsforum blir hos Møller Bil 29.05 klokken 08:00-10:00.

Vi gleder oss allerede og håper vi sees der!