Planlegging

Hva skal til for å lykkes?

Målet med våre kurs og veiledning er å hjelpe deg som gründer til å lage en god forretningsplan, som setter deg istand til å starte og utvikle en lønnsom forretningsvirksomhet.

Men om prosjektet ditt skal lykkes, avhenger i stor grad av deg selv! Og dine personlige egenskaper og ikke minst din vilje til å lykkes vil være avgjørende. For å registrere et enkeltpersonforetak tar bare 5 min, men ønsker man å få en lønnsom bedrift må man sette seg mål, planlegge hvordan man kan nå dem, og så starte arbeidet for å realisere prosjektet. Og ved først å utvikle en forretningsmodell og lage en forretningsplan, strukturerer man tankene og slipper frem kreativiteten, slik at man bedre ser mulighetene i det valgte markedssegmentet.

Gjennom våre kurs og veiledninger vil du få påfyll av kunnskap til å bygge en god forretningsplan:            

Grunnkurs (hvordan/hva kreves for å etablere bedrift)

Grunnkurset er et startkurs som gir en generell innføring i selskapsetablering. Grunnkurset gir en kort innføring i selskapsetablering, og er nyttig for alle som vurderer å starte egen virksomhet. Stikkord: Passer det å starte nå, og er ideen god nok? Hvilken selskapsform bør jeg velge, og hvordan registrerer jeg et selskap? Hvordan kan jeg skaffe finansiering? Hvilke regler gjelder for skatter og avgifter? Kurset stiller ingen spesielle krav til forkunnskaper.

Forretningsmodell (strukturert selskapsutvikling ved hjelp av Osterwalders forretningsmodell)

Skal du bringe en ny ide til markedet for første gang, må du ha tenkt gjennom hele forretningsløpet - du trenger en forretningsmodell. Mens forretningsideen beskriver hva bedriften din skal gjøre, beskriver forretningsmodellen hvordan bedriften skal gjennomføre det i praksis: Hva skal du levere? Hvem er kunden? Hvem er venner og konkurrenter? Hvordan skal du selge? Hvordan skal du ta betalt? Hvordan skal du levere? Vi anbefaler at du starter med å utvikle en forretningsmodell før du begynner med forretningsplanen.

Forretningsplanen (utvikling av ferdig forretningsplan basert på analyse av mulighetene)

Er det siste av grunnkursene, hvor målet er få på plass en ferdig forretningsplan. Vi arbeider sammen på egen forretningsplan; vi deler erfaringer i arbeidet med forretningsplanen, vi ser på status hos den enkelte, og diskuterer forslag til videre gode praktiske løsninger.

Temakurs

Temakursene tar for seg spesielle emner og går mer i dybden enn grunnkursene. Vi anbefaler at du deltar på våre temakurs, for å få bedre grunnlag til å lage en fullstendig forretningsplan.Alle gründere må skaffe seg kunder og utvikle sin kundebase, og temakurs i salg og kundekommunikasjon og hvordan du kan bruke sosiale medier og nettsider for å bli mer synlig i markedet, er meget nyttige kurs for alle som skal starte og utvikle egen virksomhet!

Veiledning

Trenger du å snakke med en veileder, kan du bestille time ved å kontakte oss via e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller tlf 64822290. Du vil da innen kort tid få en e-post fra oss.

Utskrift

Nettstedet benytter cookies for måling av trafikk. Mer informasjon om cookies. Benytter du andre tjenester på vår nettside må du godkjenne vår personvernerklæring.
Ok Nei
Abonner på nyhetsbrev